Portioner |
st
|
Ingredienser
- 50 g smör
- 4-5 dl vatten
- 300 g durramjöl Köp HÄR
- 2 msk pulveriserat psyllium Köp HÄR
- 1 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 3 st äggvitor
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Smält smör och koka upp vattnet.
- Häll upp alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll över smör och lite över hälften av vattnet. Vispa.
- Tillsätt äggvitorna och fortsätt vispa. Fyll på med vatten tills konsistensen är lite kladdig, men slät.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 bitar. Täck över så de inte torkar.
- Värm på en gjutjärnspanna, torr.
- Kavla ut tunnbröd och avsluta med kruskavel. Stek i den torra stekpannan på medelvärme, ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått lite färg.
- Lägg de färdiga tunnbröden i en handduk och låt svalna. Ät eller frys in!