Tunnbröd
Snabblagat bröd som steks i panna!
Maträtt
Bröd
Portioner
12
st
Portioner
12
st
Ingredienser
50
g
smör
4-5
dl
vatten
300
g
durramjöl
Köp
HÄR
2
msk
pulveriserat psyllium
Köp
HÄR
1
tsk
salt
1
tsk
bikarbonat
3
st
äggvitor
Instruktioner
Smält smör och koka upp vattnet.
Häll upp alla torra ingredienser i en bunke.
Häll över smör och lite över hälften av vattnet. Vispa.
Tillsätt äggvitorna och fortsätt vispa. Fyll på med vatten tills konsistensen är lite kladdig, men slät.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 bitar. Täck över så de inte torkar.
Värm på en gjutjärnspanna, torr.
Kavla ut tunnbröd och avsluta med kruskavel. Stek i den torra stekpannan på medelvärme, ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått lite färg.
Lägg de färdiga tunnbröden i en handduk och låt svalna. Ät eller frys in!