Tunnbröd
Snabblagat bröd som steks i panna!
Portioner
12st
Portioner
12st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smält smör och koka upp vattnet.
  2. Häll upp alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Häll över smör och lite över hälften av vattnet. Vispa.
  4. Tillsätt äggvitorna och fortsätt vispa. Fyll på med vatten tills konsistensen är lite kladdig, men slät.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 12 bitar. Täck över så de inte torkar.
  6. Värm på en gjutjärnspanna, torr.
  7. Kavla ut tunnbröd och avsluta med kruskavel. Stek i den torra stekpannan på medelvärme, ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått lite färg.
  8. Lägg de färdiga tunnbröden i en handduk och låt svalna. Ät eller frys in!