Portioner |
st
|
Ingredienser
Toppings (förslag)
- tomatpuré
- köttfärs
- färska räkor och kräftstjärtar
- färska musslor
- champinjoner
- tomater
- skinka utan tillsatser
- bacon utan tillsatser
- oliver utan tillsatser
- färska, kokta kronärtskockor
- ost
- frystorkad salladskrydda Köp HÄR
Ingredienser
Toppings (förslag)
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader, om du inte har en pizzaugn.
- Smula jästen i en bunke och häll över salt.
- Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
- Tillsätt fiberhusken och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
- Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
- Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
- Täck och låt jäsa. Ju längre du jäser, desto godare blir det färdiga brödet. Minst 1-2 timmar, men gärna längre.
- Hacka upp och förbered alla tillbehör.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ur all luft. Dela i åtta delar och kavla ut till pizzabottnar. Lägg på bakplåtspapper.
- Bred tomatpuré på alla bottnar.
- Fyll på med din favorittopping.
- Avsluta med kryddor och ost. Vik upp kanterna.
- Grädda i ugn i ca 5-8 minuter, något kortare tid i en pizzaugn. Servera med pizzasallad.