Pizza
Godaste pizzan gör du själv! Bäst blir den i en riktig pizzaugn, men har du inte tillgång till det så går det bra med vanlig ugn. Toppings väljer du själv!
Maträtt
Main Dish
Portioner
8
st
Portioner
8
st
Ingredienser
1/4
jästpaket
1
tsk
salt
0,25
dl
olivolja
Köp
HÄR
3-4
dl
vatten
1
st
äggvita
2
msk
pulveriserat psyllium
Köp
HÄR
200
g
durramjöl
Köp
HÄR
Toppings (förslag)
tomatpuré
köttfärs
färska räkor och kräftstjärtar
färska musslor
champinjoner
tomater
skinka
utan tillsatser
bacon
utan tillsatser
oliver
utan tillsatser
färska, kokta kronärtskockor
ost
frystorkad salladskrydda
Köp
HÄR
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader, om du inte har en pizzaugn.
Smula jästen i en bunke och häll över salt.
Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
Tillsätt fiberhusken och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
Täck och låt jäsa. Ju längre du jäser, desto godare blir det färdiga brödet. Minst 1-2 timmar, men gärna längre.
Hacka upp och förbered alla tillbehör.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ur all luft. Dela i åtta delar och kavla ut till pizzabottnar. Lägg på bakplåtspapper.
Bred tomatpuré på alla bottnar.
Fyll på med din favorittopping.
Avsluta med kryddor och ost. Vik upp kanterna.
Grädda i ugn i ca 5-8 minuter, något kortare tid i en pizzaugn. Servera med pizzasallad.