Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll över salt.
- Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
- Tillsätt fiberhusken och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
- Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
- Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
- Täck och låt jäsa. Ju längre du jäser, desto godare blir det färdiga brödet. Minst 2 timmar, men gärna längre.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ur all luft. Forma 12 frallor (gör dem ganska platta) och lägg på plåt. Låt jäsa minst en timma till, täckta.
- Sätt ugnen på högsta temperatur. Pensla frallorna med äggula. Strö vallmofrön över och skåra dem. Gör som ett "s", 3 gånger över frallan. Sänk sedan temperaturen till 220 grader. Sätt in plåten långt ner och grädda i ca 20-25 minuter.
- Låt svalna på galler.