Rosenbröd
Fina kuvertbröd som passar perfekt på ett buffébord eller bara som lyxig frukost.
Portioner
12st
Portioner
12st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke och häll över salt.
  2. Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
  3. Tillsätt fiberhusken och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
  4. Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
  5. Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
  6. Täck och låt jäsa. Ju längre du jäser, desto godare blir det färdiga brödet. Minst 2 timmar, men gärna längre.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ur all luft. Forma 12 frallor (gör dem ganska platta) och lägg på plåt. Låt jäsa minst en timma till, täckta.
  8. Sätt ugnen på högsta temperatur. Pensla frallorna med äggula. Strö vallmofrön över och skåra dem. Gör som ett ”s”, 3 gånger över frallan. Sänk sedan temperaturen till 220 grader. Sätt in plåten långt ner och grädda i ca 20-25 minuter.
  9. Låt svalna på galler.