Ny glassbok!

Vill du att dina barn ska äta hälsosamt utan att gå miste om allt gott som andra barn äter? Letar du efter mer hälsosamma alternativ själv? Vill du ha goda, fungerande recept utan att kompromissa med smak, konsistens eller utseende? Här är kokboken för dig som vill frossa i glass med GOTT samvete!

Att mina barn inte ska gå miste om något som andra barn glädjer sig åt, drev mig att lägga ner alla de här timmarna i köket. Det behövdes mycket tid, arbete och fantasi för att skapa glass som är hälsosam, godare och vackrare än kompisarnas köpe-glass. Så har jag också fått några av de högsta utmärkelser en mamma kan få, av de främsta glassgourmeterna (barnens kompisar).

Läkning ska vara gott!

Man måste  inte avstå godsaker bara för att man är allergisk eller intolerant. Mina barn kunde inte äta allt. Men de har läkt tack vare den tarmläkande livsstilen GAPS. Den går, kortfattat, ut på att ta bort allt som är svårsmält för tarmen och tillföra sådant som är läkande. I takt med att man läker kan man tillföra fler livsmedel. Läkning skall inte vara tråkigt – det ska vara gott! Mina glassrecept är ett bidrag till den livsstilen.

Hälsosamma recept för alla!

Den här livsstilen kan bjuda alla på hälsosamma recept. Följer du inte en tarmläkande livsstil, kan du använda konventionella produkter som turkisk yoghurt eller grädde. Recepten är anpassade så att du kan välja om du vill ha helt mjölkfria alternativ eller använda hemgjord syrad grädde. Du kan också välja och vraka bland goda och nytänkande tillbehör.

De senaste åren har stort fokus inom forskarvärlden legat på tarmflorans roll vid olika sjukdomar. Men att vad vi äter påverkar oss, är ingen nyhet. ”Låt maten bli din medicin och medicinen din mat”, uttalade Hippokrates, ”läkekonstens fader”, redan ett par hundra år innan Kristus.

Beställ boken här: Glass med GOTT samvete

Smakprov ur kokboken ”Glass – med GOTT samvete”:

Njut bland annat av ananaspinnar, bärglass, melonsorbet, pistageskruv, rabarberglass, glassbåtar, piggelin-glass, nutella-smakande glassbomb, glasstacos, raw cashewnötglass, grapefrukt-glass, sandwich, rosésorbet för vuxenpubliken och chokladglass med en hemlig ingrediens som barnen aldrig kan gissa!