Den amerikanska högtiden Halloween verkar ha fått genomslag även i Sverige. Och det kan man förstå! Vem vill inte klä ut sig och äta läskiga godsaker? Tyvärr blir det mycket sötsockriga saker som förtärs – men det måste inte vara så! Här följer lite tips på hur du kan ge dina barn en minnesvärd Halloween, utan vitt socker, tillsatser eller gluten!
Döskalle med frökex
Eller ”köttskalle” med frökex? Köp ekologisk parmaskinka utan tillsatser, och klä in en plastdöskalle, som är väl rengjord, med köttet. Gott och effektfullt att lägga på en bricka med frökex till exempel! Låt gästen ta ett kex och sedan skala av lager för lager av kött från skallen…
Recept på frökex hittar du HÄR.
Maskar i jord
Mixa lite nötter med kakao och strö över ett fat. Låt maskarna kräla i jorden!
Kattlåda
Det här är riktigt äckligt! Men ändå så gott. Köp en NY kattlåda och spade. Fyll den med mandelmjöl i botten. Forma kattbajs av kokosbollsmet och lägg i lådan. Servera!
Spöktårta
Gulliga små spöken gör du av marshmallowsmet. Smält sockerfri, 100% choklad och dutta ögon och mun på spökena med en grillpinne till exempel.
Ställ dem på en smaskig kladdkaka och strö lite kokos över!
Äppelmonster
Döskallegodis med lakrits och hallon
Gelégodis är bästa godiset! Både gott, billigt, supernyttigt och så effektfullt! Bara välj formar som passar för tillfället – i det här fallet döskallar så klart. Följ det här receptet för smak av hallon och lakrits: Lakrits- och hallongummies.
Blodiga fingrar
Blodet gör du av jordgubbar som du kokar med lite honung, till en lagom konsistens. Kakorna gör de genom att blanda:
5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosolja
ca 1 msk honung
1 ägg
lite salt
Rulla ihop smeten till en rulle och lägg i frysen ca 20 minuter. Dela sedan degen i 16 delar och forma fingrar. Var gärna detaljerad! Sätt ett mandelspån som nagel och doppa andra änden i ”blod”. Lägg på en plåt och grädda i 15o grader, ca 12-14 minuter, tills de fått lite färg. Lämna eventuellt luckan på lite glänt och låt dem eftertorka lite. Servera!