Kladdkaka

Skriv ut recept
Kladdkaka
Kladdkaka är uppskattat av alla, passar till alla tillfällen och är snabb att svänga ihop! Servera med vispad grädde, syrad grädde eller glass.
Maträtt Bakverk, Efterrätt, Kakor
Portioner
kaka
Ingredienser
Maträtt Bakverk, Efterrätt, Kakor
Portioner
kaka
Ingredienser
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
  2. Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
  4. Häll upp i en form och grädda i ugn 6-8 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den och hur bra ugn du har. Peta på kanten av formen för att avgöra om den är lagom. Den ska dallra lite i mitten.
  5. Servera med glass eller grädde. Recept på glass hittar du på sidan eller i min glassbok: HÄR