Lemoncurdkräm med nötkrisp

Skriv ut recept
Lemoncurd-kräm med nötkrisp
Syrlig och fräsch lemoncurdkräm med färska bär och krispiga, karamelliserade nötter. Björnbär går utmärkt att variera med. Portionerna är väl tilltagna och kan räcka till 8 mindre. Om du inte gör egen syrad grädde, kan du använda turkisk yoghurt.
Maträtt Efterrätt
Portioner
Ingredienser
Lemoncurd
Nötkrisp
Kräm
Maträtt Efterrätt
Portioner
Ingredienser
Lemoncurd
Nötkrisp
Kräm
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till curden, utom smöret, i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills det har tjocknat.
  2. Klicka i lite smör i taget under omrörning. Ställ kallt.
  3. Hacka nötter och karamellisera i stekpanna ihop med smör och honung. Häll upp på bakplåtspapper och ställt in i frysen en stund.
  4. Vispa ihop lemoncurd med syrad grädde och häll upp i portionsglas. Ställ kallt fram tills servering.
  5. Dekorera med hallon och citronmeliss.