Lemoncurd-kräm med nötkrisp
Syrlig och fräsch lemoncurdkräm med färska bär och krispiga, karamelliserade nötter. Björnbär går utmärkt att variera med. Portionerna är väl tilltagna och kan räcka till 8 mindre. Om du inte gör egen syrad grädde, kan du använda turkisk yoghurt.
Portioner
6
Portioner
6
Ingredienser
Lemoncurd
Nötkrisp
Kräm
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till curden, utom smöret, i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills det har tjocknat.
  2. Klicka i lite smör i taget under omrörning. Ställ kallt.
  3. Hacka nötter och karamellisera i stekpanna ihop med smör och honung. Häll upp på bakplåtspapper och ställt in i frysen en stund.
  4. Vispa ihop lemoncurd med syrad grädde och häll upp i portionsglas. Ställ kallt fram tills servering.
  5. Dekorera med hallon och citronmeliss.