Portioner |
|
Ingredienser
- 1 sats färskpasta Recept HÄR
- 1 st gul lök
- smör att steka i
- 600 g nötfärs gärna gräsbetes
- 0,5 dl tomatpuré utan tillsatser
- 5 dl passerade tomater utan tillsatser
- salt
- 1 tsk frystorkat vitlökspulver Köp HÄR
- 1-2 tsk frystorkad svartpeppar Köp HÄR
- 0,5-1 msk Extra Vagant frystorkad kryddblandning Köp HÄR
- Lagrad ost
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Gör färskpastan och kavla ut till plattor i en pastamaskin.
- Finhacka eller grovriv lök.
- Hetta upp en stekpanna med rejält med smör. Fräs löken tills den blir glansig
- Tillsätt köttfärsen och fräs till den.
- Tillsätt tomatpuré och passerade tomater.
- Låt koka ihop lite. Smaka av med salt och kryddor. Låt koka ihop tills det bara är lite sås kvar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra en form.
- Varva köttfärs, hyvlad ost, pastaplattor och avsluta med skivad ost överst.
- Gratinera i ugnen ca 15 minuter eller tills lasagnen fått fin färg.
- Låt svalna något och servera gärna med en grönsallad.