Knäckebröd

Skriv ut recept
Knäckebröd
Vem älskar inte riktigt krispigt och knaprigt knäckebröd? Det här är gjort på syrat durramjöl.
Maträtt Bröd
Portioner
plåtar
Ingredienser
Maträtt Bröd
Portioner
plåtar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll upp mjölet i en glasburk.
  2. Koka upp vattnet och skålla mjölet med det. Rör om och låt svalna.
  3. Tillsätt äpple och vassle och sätt på lock.
  4. Låt stå i rumstemperatur tills det har bubblat sig och blivit små hål i hela smeten. Det kan ta 2-4 dagar ungefär.
  5. Häll upp i en skål och tillsätt resten av ingredienserna.
  6. Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut över hela plåten. Låt stå i en timma.
  7. Dra ett drag med en kruskavel. Kaveln kan behöva fuktas så smeten inte fastnar. Skär rutor.
  8. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1,5 timme. Bryt isär och vänd knäckebröden. Låt dem ligga kvar på eftervärme så att det torkar helt och blir krispiga.