Portioner |
kaka
|
Ingredienser
Kladdkaka
- 5 st ägg
- 1-1,5 dl dadlar
- 150 g smör, smält
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 1 rejäl nypa salt
Ingredienser
Kladdkaka
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en form eller klä med bakplåtspapper.
- Smält alla ingredienser till smörkrämen på låg värme i en kastrull.
- Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
- Häll upp smeten i en form. Ringla smörkrämen runt i en kanelbulleform. Börja i mitten.
- Grädda 8-10 minuter. Strö kokos över och låt svalna.