Kanelbullekladdkaka
Portioner
1
kaka
Portioner
1
kaka
Ingredienser
Smörkräm
50
g
smör
2
msk
kanel
1
msk
honung
1
krm
salt
Kladdkaka
5
st
ägg
1-1,5
dl
dadlar
150
g
smör, smält
0,5
dl
kakao
Köp
HÄR
0,5
tsk
vaniljpulver
0,5
tsk
bikarbonat
0,5
dl
durramjöl
Köp
HÄR
1
rejäl nypa
salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en form eller klä med bakplåtspapper.
Smält alla ingredienser till smörkrämen på låg värme i en kastrull.
Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
Häll upp smeten i en form. Ringla smörkrämen runt i en kanelbulleform. Börja i mitten.
Grädda 8-10 minuter. Strö kokos över och låt svalna.