Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Botten
- 5 st ägg
- 1-1,5 dl dadlar
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 150 g smör, smält
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 3 msk kakao
- 50 g sockerfri 100% choklad, smält Köp HÄR
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
Moccamousse
- 5 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 20 g kaffebönor
- 5 st äggulor
- 1 tsk vaniljpulver
- ca 2 msk honung
- 1,5 msk gräsbetesgelatin Köp HÄR
- 1 nypa salt
- 50 g sockerfri 100% choklad, smält Köp HÄR
Mjölkchokladmousse
- 5 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 5 st äggulor
- 1 tsk vaniljpulver
- ca 2 msk honung
- 1 nypa salt
- 2 msk gräsbetesgelatin Köp HÄR
- 50 g kakaosmör Köp HÄR
- 2 msk kakao Köp HÄR
Garnering
- 12 st jordgubbar
- 25 g kakaosmör Köp HÄR
- 2 krm vaniljpulver
- ca 2 tsk honung
- 2 tsk smör
- sockerfri 100% choklad Köp HÄR
- vispad grädde
Ingredienser
Botten
Moccamousse
Mjölkchokladmousse
Garnering
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
- Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
- Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
- Koka upp grädde och kaffebönor till moccamoussen. Häll upp i en skål och täck. Låt stå tills det svalnat, i kylskåp (gärna över natten).
- Vispa grädden. Ta ur lite och värm försiktigt med gelatinet tills det löser sig.
- Blanda alla ingredienser till moccamoussen och vispa länge. Häll upp i formen och ställ kallt igen.
- Gör likadant med mjölkchokladmoussen.
- Häll mjölkchokladmoussen på tårtan och ställ kallt till servering.
- Blanda kakaosmör, vaniljpulver och honung i en skål och värm över vattenbad.
- När det smält, blanda i smör och vispa till lagom konsistens.
- Vit choklad är svår att temperera, därför får man passa den lite. Det går bra att breda den vita chokladen över jordgubben. Ställ sedan kallt.
- Ringla den mörka chokladen över jordgubben.
- Spritsa grädde och garnera med jordgubbarna. Servera!
Receptanteckningar
Moccatårta med mjölkchoklad.