Moccatårta med mjölkchoklad
Portioner
12
bitar
Portioner
12
bitar
Ingredienser
Botten
5
st
ägg
1-1,5
dl
dadlar
0,5
dl
durramjöl
Köp
HÄR
150
g
smör, smält
0,5
tsk
vaniljpulver
3
msk
kakao
50
g
sockerfri 100% choklad, smält
Köp
HÄR
0,5
tsk
bikarbonat
1
nypa
salt
Moccamousse
5
dl
grädde eller hemsyrad grädde
20
g
kaffebönor
5
st
äggulor
1
tsk
vaniljpulver
ca 2
msk
honung
1,5
msk
gräsbetesgelatin
Köp
HÄR
1
nypa
salt
50
g
sockerfri 100% choklad, smält
Köp
HÄR
Mjölkchokladmousse
5
dl
grädde eller hemsyrad grädde
5
st
äggulor
1
tsk
vaniljpulver
ca 2
msk
honung
1
nypa
salt
2
msk
gräsbetesgelatin
Köp
HÄR
50
g
kakaosmör
Köp
HÄR
2
msk
kakao
Köp
HÄR
Garnering
12
st
jordgubbar
25
g
kakaosmör
Köp
HÄR
2
krm
vaniljpulver
ca 2
tsk
honung
2
tsk
smör
sockerfri 100% choklad
Köp
HÄR
vispad grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
Koka upp grädde och kaffebönor till moccamoussen. Häll upp i en skål och täck. Låt stå tills det svalnat, i kylskåp (gärna över natten).
Vispa grädden. Ta ur lite och värm försiktigt med gelatinet tills det löser sig.
Blanda alla ingredienser till moccamoussen och vispa länge. Häll upp i formen och ställ kallt igen.
Gör likadant med mjölkchokladmoussen.
Häll mjölkchokladmoussen på tårtan och ställ kallt till servering.
Blanda kakaosmör, vaniljpulver och honung i en skål och värm över vattenbad.
När det smält, blanda i smör och vispa till lagom konsistens.
Vit choklad är svår att temperera, därför får man passa den lite. Det går bra att breda den vita chokladen över jordgubben. Ställ sedan kallt.
Ringla den mörka chokladen över jordgubben.
Spritsa grädde och garnera med jordgubbarna. Servera!
Receptanteckningar
Moccatårta med mjölkchoklad.