Moccatårta med mjölkchoklad
Portioner
12bitar
Portioner
12bitar
Ingredienser
Botten
Mjölkchokladmousse
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
  2. Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
  4. Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
  5. Koka upp grädde och kaffebönor till moccamoussen. Häll upp i en skål och täck. Låt stå tills det svalnat, i kylskåp (gärna över natten).
  6. Vispa grädden. Ta ur lite och värm försiktigt med gelatinet tills det löser sig.
  7. Blanda alla ingredienser till moccamoussen och vispa länge. Häll upp i formen och ställ kallt igen.
  8. Gör likadant med mjölkchokladmoussen.
  9. Häll mjölkchokladmoussen på tårtan och ställ kallt till servering.
  10. Blanda kakaosmör, vaniljpulver och honung i en skål och värm över vattenbad.
  11. När det smält, blanda i smör och vispa till lagom konsistens.
  12. Vit choklad är svår att temperera, därför får man passa den lite. Det går bra att breda den vita chokladen över jordgubben. Ställ sedan kallt.
  13. Ringla den mörka chokladen över jordgubben.
  14. Spritsa grädde och garnera med jordgubbarna. Servera!
Receptanteckningar

Moccatårta med mjölkchoklad.