Portioner |
st
|
Ingredienser
Botten
- 5 st ägg
- 1-1,5 dl dadlar
- 150 g smör, rumstempererat
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 1 krm salt
Chokladmousse
- 5 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 5 st äggulor
- 3 msk kakao Köp HÄR
- ca 2 msk honung
- 1 krm salt
- 1,5 msk gräsbetesgelatin Köp HÄR
Vaniljmousse
- 5 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 5 st äggulor
- 1,5 tsk vaniljpulver
- ca 2 msk honung
- 1 krm salt
- 1,5 msk gräsbetesgelatin Köp HÄR
Chokladganache
- 1 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 100 g sockerfri 100% choklad Köp HÄR
- ca 1 msk honung
- 1 msk rumsvarmt smör
Dekoration
Ingredienser
Botten
Chokladmousse
Vaniljmousse
Chokladganache
Dekoration
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
- Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
- Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
- Vispa grädden till chokladmoussen. Häll i äggulor, kakao, honung och salt och vispa ihop.
- Ta någon deciliter av blandningen och värm i kastrull, ihop med gelatinet tills det har löst sig. Rör ner i chokladmoussen.
- Häll upp i formen, över botten. Ställ tillbaka i kylskåpet.
- Gör likadant med vaniljmoussen fast byt ut kakaon mot vaniljpulver.
- När båda lagren stelnat, gör chokladganachen.
- Koka upp grädde och honung och häll över den hackade chokladen. Vispa tills det blir slätt, och klicka i smöret.
- Häll chokladganachen över tårtan och ställ tillbaka i kylskåp.
- Koka upp hallon och honung. Låt småputtra några minuter. Passera sedan genom en sil. Ställ kallt.
- Dekorera tårtan med färska hallon, citronmeliss och hallonsås.