Moussetårta med chokladganache och hallonsås
Kladdkaka, chokladmousse, vaniljmousse, chokladganache och hallonsås! Socker- och glutenfritt.
Maträtt
Bakverk
,
Tårta
Portioner
1
st
Portioner
1
st
Ingredienser
Botten
5
st
ägg
1-1,5
dl
dadlar
150
g
smör, rumstempererat
0,5
dl
kakao
Köp
HÄR
0,5
tsk
bikarbonat
0,5
tsk
vaniljpulver
0,5
dl
durramjöl
Köp
HÄR
1
krm
salt
Chokladmousse
5
dl
grädde eller hemsyrad grädde
5
st
äggulor
3
msk
kakao
Köp
HÄR
ca 2
msk
honung
1
krm
salt
1,5
msk
gräsbetesgelatin
Köp
HÄR
Vaniljmousse
5
dl
grädde eller hemsyrad grädde
5
st
äggulor
1,5
tsk
vaniljpulver
ca 2
msk
honung
1
krm
salt
1,5
msk
gräsbetesgelatin
Köp
HÄR
Chokladganache
1
dl
grädde eller hemsyrad grädde
100
g
sockerfri 100% choklad
Köp
HÄR
ca 1
msk
honung
1
msk
rumsvarmt smör
Hallonsås
3
dl
hallon
1
msk
honung
Dekoration
färska hallon
citronmeliss
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
Vispa grädden till chokladmoussen. Häll i äggulor, kakao, honung och salt och vispa ihop.
Ta någon deciliter av blandningen och värm i kastrull, ihop med gelatinet tills det har löst sig. Rör ner i chokladmoussen.
Häll upp i formen, över botten. Ställ tillbaka i kylskåpet.
Gör likadant med vaniljmoussen fast byt ut kakaon mot vaniljpulver.
När båda lagren stelnat, gör chokladganachen.
Koka upp grädde och honung och häll över den hackade chokladen. Vispa tills det blir slätt, och klicka i smöret.
Häll chokladganachen över tårtan och ställ tillbaka i kylskåp.
Koka upp hallon och honung. Låt småputtra några minuter. Passera sedan genom en sil. Ställ kallt.
Dekorera tårtan med färska hallon, citronmeliss och hallonsås.