Moussetårta med chokladganache och hallonsås
Kladdkaka, chokladmousse, vaniljmousse, chokladganache och hallonsås! Socker- och glutenfritt.
Portioner
1st
Portioner
1st
Ingredienser
Botten
Chokladmousse
Vaniljmousse
Hallonsås
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
  2. Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
  4. Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
  5. Vispa grädden till chokladmoussen. Häll i äggulor, kakao, honung och salt och vispa ihop.
  6. Ta någon deciliter av blandningen och värm i kastrull, ihop med gelatinet tills det har löst sig. Rör ner i chokladmoussen.
  7. Häll upp i formen, över botten. Ställ tillbaka i kylskåpet.
  8. Gör likadant med vaniljmoussen fast byt ut kakaon mot vaniljpulver.
  9. När båda lagren stelnat, gör chokladganachen.
  10. Koka upp grädde och honung och häll över den hackade chokladen. Vispa tills det blir slätt, och klicka i smöret.
  11. Häll chokladganachen över tårtan och ställ tillbaka i kylskåp.
  12. Koka upp hallon och honung. Låt småputtra några minuter. Passera sedan genom en sil. Ställ kallt.
  13. Dekorera tårtan med färska hallon, citronmeliss och hallonsås.