Kokos- och mangotårta

Skriv ut recept
Kokos- och mangotårta
Det här är en otroligt snabblagad och enkel tårta att göra. Ta fram den ur frysen i god tid innan servering och låt den temperas i kylskåp i ca 2 timmar för bästa konsistens och smak. Bara fantasin sätter gränser för dekorationen. Frystorkade bär passar perfekt ihop med hemgjorda chokladkrumilurer och färska bär. Rostade kokoschips och lime färsk eller torkad passar bra både smakmässigt och estetiskt på den här tårtan!
Maträtt Efterrätt
Tillagningstid 15-20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Efterrätt
Tillagningstid 15-20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Ta fram en springform. Den här tårtan är gjord i en mindre springform för att få lite höjd på tårtan, men standardform går också bra.
  2. Mixa nötterna fint. Blanda i dadlar och salt. Mixa till en slät deg som går att forma.
  3. Tryck ut degen i formen och ställ åt sidan.
  4. Mixa kokosgrädde med mango och honung till en slät smet.
  5. Häll mangoblandningen i springformen och ställ in i frysen.
  6. När tårtan har fryst färdigt, ta fram och dekorera. Tänk på att den behöver temperera ca 2 timmar i kylskåp innan servering.
  7. Dekorera t ex med bär, frukt, torkad frukt, raw bollar och choklad i olika former.