Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- färskpasta Recept HÄR
- 0,5 st gul lök finhackad
- smör att steka i
- 400 g köttfärs
- 2 msk tomatpuré
- kryddor timjan, oregano, svartpeppar, salt
- 1 dl parmesanost
- olivolja
- färsk basilika
- parmesanost
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Kavla ut färskpastan i en pastamaskin, till tunna plattor.
- Stek löken i lite smör i en stekpanna.
- Tillsätt köttfärsen och bryn.
- Tillsätt tomatpuré och smaka av med kryddor.
- Tillsätt parmesanosten och rör om.
- Fördela köttfärsen med cirka 2 centimeters mellanrum på en platta. Cirka en matsked är lagom.
- Pensla med vatten runt köttfärsen. Lägg en annan platta över och tryck till mellan varje köttfärshög. Skär ut rutor med en sporre. Tryck till lite i kanterna om det behövs.
- Koka upp vatten och lägg i några ravioli i taget. Det ska inte koka, utan bara sjuda. Lyft upp med en hålslev efter några minuter.
- Servera med lite extra parmesan på, ringlad olivolja, svartpeppar och några blad basilika!