Ravioli
Ringla olivolja över köttfärsfylld färskpasta, och strö lite svartpeppar och parmesanost över, toppa med färsk basilika och njut av en perfekt liten rätt! Får du färskpasta över, så passa på att frys in lite spagetti eller tagliatelle.
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Kavla ut färskpastan i en pastamaskin, till tunna plattor.
  2. Stek löken i lite smör i en stekpanna.
  3. Tillsätt köttfärsen och bryn.
  4. Tillsätt tomatpuré och smaka av med kryddor.
  5. Tillsätt parmesanosten och rör om.
  6. Fördela köttfärsen med cirka 2 centimeters mellanrum på en platta. Cirka en matsked är lagom.
  7. Pensla med vatten runt köttfärsen. Lägg en annan platta över och tryck till mellan varje köttfärshög. Skär ut rutor med en sporre. Tryck till lite i kanterna om det behövs.
  8. Koka upp vatten och lägg i några ravioli i taget. Det ska inte koka, utan bara sjuda. Lyft upp med en hålslev efter några minuter.
  9. Servera med lite extra parmesan på, ringlad olivolja, svartpeppar och några blad basilika!