Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 12 dl kycklingbuljong Recept HÄR
- 600 g kycklingfiléer
- 1 st stor sötpotatis, tärnad
- 1 st stor morot, tärnad
- 200 g selleri, hackad
- 1 st gul lök, finhackad
- 200 g broccolibuketter
- 0,5 st spetskål, finstrimlad
- 2 tsk frystorkad ingefära Köp HÄR
- 1 tsk frystorkat vitlökspulver Köp HÄR
- 1 tsk frystorkad svartpeppar Köp HÄR
- salt
- olivolja
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Häll upp buljongen i en kastrull och tillsätt hela kycklingfiléer, sötpotatis, morot, selleri och lök. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter.
- Ta upp kycklingfilén med en tång och lägg på skärbräda. Tillsätt resten av ingredienserna, utom olivoljan, och fortsätt sjuda tills broccolin är mjuk.
- Ta två gafflar och strimla kycklingfiléerna. Lägg tillbaka i soppan.
- Ringla lite olivolja över vid serveringen!