Kycklingsoppa
Kycklingsoppa är inte bara gott och mättande. Det är en gammal beprövad teknik för att läka. Till och med vetenskapliga studier talar om dess antiinflammatoriska egenskaper!
Maträtt
Main Dish
Portioner
4
portioner
Portioner
4
portioner
Ingredienser
12
dl
kycklingbuljong
Recept
HÄR
600
g
kycklingfiléer
1
st
stor sötpotatis, tärnad
1
st
stor morot, tärnad
200
g
selleri, hackad
1
st
gul lök, finhackad
200
g
broccolibuketter
0,5
st
spetskål, finstrimlad
2
tsk
frystorkad ingefära
Köp
HÄR
1
tsk
frystorkat vitlökspulver
Köp
HÄR
1
tsk
frystorkad svartpeppar
Köp
HÄR
salt
olivolja
Instruktioner
Häll upp buljongen i en kastrull och tillsätt hela kycklingfiléer, sötpotatis, morot, selleri och lök. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter.
Ta upp kycklingfilén med en tång och lägg på skärbräda. Tillsätt resten av ingredienserna, utom olivoljan, och fortsätt sjuda tills broccolin är mjuk.
Ta två gafflar och strimla kycklingfiléerna. Lägg tillbaka i soppan.
Ringla lite olivolja över vid serveringen!