Knäckebröd
Vem älskar inte riktigt krispigt och knaprigt knäckebröd? Det här är gjort på syrat durramjöl.
Portioner
2plåtar
Portioner
2plåtar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll upp mjölet i en glasburk.
  2. Koka upp vattnet och skålla mjölet med det. Rör om och låt svalna.
  3. Tillsätt äpple och vassle och sätt på lock.
  4. Låt stå i rumstemperatur tills det har bubblat sig och blivit små hål i hela smeten. Det kan ta 2-4 dagar ungefär.
  5. Häll upp i en skål och tillsätt resten av ingredienserna.
  6. Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut över hela plåten. Låt stå i en timma.
  7. Dra ett drag med en kruskavel. Kaveln kan behöva fuktas så smeten inte fastnar. Skär rutor.
  8. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1,5 timme. Bryt isär och vänd knäckebröden. Låt dem ligga kvar på eftervärme så att det torkar helt och blir krispiga.