Jordgubbsmousse med gelé

Skriv ut recept
Jordgubbsmousse med gelé
Maträtt Bakverk, Efterrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Bakverk, Efterrätt
Portioner
portioner
Ingredienser
Instruktioner
  1. Mixa jordgubbarna och honungen till moussen.
  2. Vispa grädden. (Behövs inte om den är syrad.)
  3. Ta ur lite av jordgubbssmeten och häll i en kastrull med gelatinet. Värm på låg värme. Det ska inte bli mer än nödvändigt varmt, bara tills gelatinet har smält. Låt svalna något.
  4. Häll tillbaka jordgubbsgelatinet i jordgubbssmeten och mixa snabbt.
  5. Vänd ner jordgubbssmeten i den vispade grädden. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylskåp tills det stelnat.
  6. Mixa jordgubbarna till gelén. Sila genom en silduk.
  7. Häll upp i en kastrull och rör ner honungen i. Strö gelatin över. Värm tills gelatinet har löst sig och låt sedan svalna.
  8. Häll gelatinblandningen över moussen och ställ tillbaka i kylskåpet igen.
  9. Smält chokladen till chokladformarna. Vill du söta med honung, går det bra. Häll upp i valfria formar och låt stelna.
  10. Dekorera med jordgubbsströssel och choklad.