Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Mousse
- 400 g jordgubbar
- 1-2 msk honung
- 2,5 dl grädde eller hemsyrad grädde
- 2 msk gräsbetes-gelatin Köp HÄR
Gelatin
- 150 g jordgubbar
- 1-2 tsk honung
- 1 msk gräsbetes-gelatin Köp HÄR
Choklad
Ingredienser
Mousse
Gelatin
Choklad
|
|
Instruktioner
- Mixa jordgubbarna och honungen till moussen.
- Vispa grädden. (Behövs inte om den är syrad.)
- Ta ur lite av jordgubbssmeten och häll i en kastrull med gelatinet. Värm på låg värme. Det ska inte bli mer än nödvändigt varmt, bara tills gelatinet har smält. Låt svalna något.
- Häll tillbaka jordgubbsgelatinet i jordgubbssmeten och mixa snabbt.
- Vänd ner jordgubbssmeten i den vispade grädden. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylskåp tills det stelnat.
- Mixa jordgubbarna till gelén. Sila genom en silduk.
- Häll upp i en kastrull och rör ner honungen i. Strö gelatin över. Värm tills gelatinet har löst sig och låt sedan svalna.
- Häll gelatinblandningen över moussen och ställ tillbaka i kylskåpet igen.
- Smält chokladen till chokladformarna. Vill du söta med honung, går det bra. Häll upp i valfria formar och låt stelna.
- Dekorera med jordgubbsströssel och choklad.