Chokladtårta deluxe

Skriv ut recept
Chokladtårta deluxe
Chokladtårta med chokladganache och chokladdoppade, salta och rostade mandlar!
Portioner
bitar
Ingredienser
Chokladdoppade mandlar
Chokladbotten
Ganache
Topping
Portioner
bitar
Ingredienser
Chokladdoppade mandlar
Chokladbotten
Ganache
Topping
Instruktioner
  1. Börja med mandlarna. Häll vatten och salt i en skål och rör om. Lägg i mandlarna. Låt dra ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Ta upp mandlarna ur vattnet och lägg i en metallform eller på plåt. Rosta 10-15 minuter. Rör om då och då.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Börja med två tredjedelar av chokladen och när den har smält, ta bort från värmen och rör i resten. Då blir det bra tempererat.
  5. Häll i mandlarna i chokladen. Ta upp dem en och en med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna.
  6. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
  7. Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
  8. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
  9. Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
  10. Hacka chokladen till ganachen och häll i en skål. Koka upp grädden med honung i. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om tills alla choklad är smält. Klicka i smöret och vispa tills ganachen blir tjock.
  11. Ta fram kakan ur kylskåpet och häll ganachen över. Jämna ut den och ställ tillbaka i kylskåp en lite stund, tills chokladen har stelnat.
  12. Spritsa grädden på och garnera med mandlarna.