Chokladtårta deluxe
Chokladtårta med chokladganache och chokladdoppade, salta och rostade mandlar!
Portioner
12bitar
Portioner
12bitar
Ingredienser
Chokladdoppade mandlar
Chokladbotten
Ganache
Topping
Instruktioner
  1. Börja med mandlarna. Häll vatten och salt i en skål och rör om. Lägg i mandlarna. Låt dra ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Ta upp mandlarna ur vattnet och lägg i en metallform eller på plåt. Rosta 10-15 minuter. Rör om då och då.
  4. Smält chokladen över vattenbad. Börja med två tredjedelar av chokladen och när den har smält, ta bort från värmen och rör i resten. Då blir det bra tempererat.
  5. Häll i mandlarna i chokladen. Ta upp dem en och en med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna.
  6. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
  7. Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
  8. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
  9. Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
  10. Hacka chokladen till ganachen och häll i en skål. Koka upp grädden med honung i. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om tills alla choklad är smält. Klicka i smöret och vispa tills ganachen blir tjock.
  11. Ta fram kakan ur kylskåpet och häll ganachen över. Jämna ut den och ställ tillbaka i kylskåp en lite stund, tills chokladen har stelnat.
  12. Spritsa grädden på och garnera med mandlarna.