Börja med mandlarna. Häll vatten och salt i en skål och rör om. Lägg i mandlarna. Låt dra ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Ta upp mandlarna ur vattnet och lägg i en metallform eller på plåt. Rosta 10-15 minuter. Rör om då och då.
Smält chokladen över vattenbad. Börja med två tredjedelar av chokladen och när den har smält, ta bort från värmen och rör i resten. Då blir det bra tempererat.
Häll i mandlarna i chokladen. Ta upp dem en och en med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna.
Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
Hacka chokladen till ganachen och häll i en skål. Koka upp grädden med honung i. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om tills alla choklad är smält. Klicka i smöret och vispa tills ganachen blir tjock.
Ta fram kakan ur kylskåpet och häll ganachen över. Jämna ut den och ställ tillbaka i kylskåp en lite stund, tills chokladen har stelnat.