Perfekt kombination av kladdkaka och dammsugare! Utan vitt socker och gluten.
Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Kladdkaka
- 5 st ägg
- 1-1,5 dl dadlar utan kärnor
- 150 g smör, rumsvarmt
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 1 krm salt
Dammsugarfyllning
- 75 g smör, rumsvarmt
- 3 dl mandelmjöl
- 100 g dadlar
- 2,5 msk kakao Köp HÄR
- 1 krm salt
- 1 msk punsch kan uteslutas
Marispan
- 3 dl mandelmjöl
- 1-1,5 st äggvita
- 1 tsk honung
- 1 krm salt
- 1 msk vetegräs
Garnering
- ca 50 g sockerfri 100% choklad kan sötas med lite honung
- frystorkat kokospulver Köp HÄR
- citronmeliss
Ingredienser
Kladdkaka
Dammsugarfyllning
Marispan
Garnering
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
- Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
- Häll upp i en form och grädda i ugn 6-8 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den och hur bra ugn du har. Peta på kanten av formen för att avgöra om den är lagom. Den ska dallra lite i mitten. Låt svalna helt.
- Mixa alla ingredienserna till dammsugarfyllningen.
- Mixa ingredienserna till marsipanen tills det blir en slät massa. Tillsätt extra äggvita om det blir för torrt.
- Bred dammsugarfyllningen på kladdkakan. Alternativt kavla ut den mellan bakplåtspapper först och lägg den sedan på kakan.
- Kavla ut marsipanen till ett tunt lock. Lägg den på kakan.
- Smält choklad över vattenbad. Söta eventuellt med lite honung om du vill. Se till att den är lagom tempererad och inte för rinnande. Spritsa chokladen så att den rinner från kanterna.
- Sikta kokospulver över och garnera med lite citronmeliss.