Portioner |
|
Ingredienser
Smörkräm
- 50 g rumsvarmt smör
- 0,5 dl rumsvarm grädde
- ca 0,5 msk honung
- 0,5 tsk vaniljpulver
Choklad
- 100% sockerfri choklad Köp HÄR
- ev lite honung
Topping
Ingredienser
Smörkräm
Choklad
Topping
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Rada upp muffinsformar på en plåt.
- Mixa dadlar och ägg till en helt slät smet (länge).
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ner.
- Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugn 10-12 minuter. De ska gärna vara lite kladdiga.
- Smält lite choklad över vattenbad och blanda med honung om du vill ha chokladbiten lite sötare. Häll upp i hjärtanformar eller ringla ut fina hjärtanfigurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
- Vispa smöret minst 1 minut.
- Tillsätt grädde i en stråle under omrörning.
- Tillsätt honung och vaniljpulver.
- Bred smörkrämen på muffinsen när de svalnat helt. Dekorera med frystorkat strössel (antingen jordgubbar eller hallon). Sätt ett chokladhjärtan i varje muffins.