Choklad-Cup Cake med smörkräm
Söta bakelser utan gluten och socker, som passar bra på Alla hjärtans dag! Muffinsen kan göras så kladdig man vill. Sedan toppas den av en vaniljsmörkräm, med frystorkade hallon- eller jordgubbsbitar och ett chokladhjärtan.
Portioner
10
Portioner
10
Ingredienser
Smörkräm
Choklad
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Rada upp muffinsformar på en plåt.
  2. Mixa dadlar och ägg till en helt slät smet (länge).
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ner.
  4. Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugn 10-12 minuter. De ska gärna vara lite kladdiga.
  5. Smält lite choklad över vattenbad och blanda med honung om du vill ha chokladbiten lite sötare. Häll upp i hjärtanformar eller ringla ut fina hjärtanfigurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
  6. Vispa smöret minst 1 minut.
  7. Tillsätt grädde i en stråle under omrörning.
  8. Tillsätt honung och vaniljpulver.
  9. Bred smörkrämen på muffinsen när de svalnat helt. Dekorera med frystorkat strössel (antingen jordgubbar eller hallon). Sätt ett chokladhjärtan i varje muffins.