Portioner |
tårta
|
Ingredienser
Chokladbotten
- 5 st ägg
- 1-1,5 dl dadlar
- 150 g smält smör
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 1 krm salt
Cream Cheese-lager
- 5 dl hemgjord cream cheese
- 2,5 dl jordnötssmör
- ca 1 msk honung smaka av
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl grädde
- 1 krm salt
Ganache
- 1 dl grädde
- 100 g choklad Köp HÄR
- ca 1 msk honung smaka av
- 1 msk rumsvarmt smör
Ingredienser
Chokladbotten
Cream Cheese-lager
Ganache
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
- Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
- Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
- Vispa grädden till cream cheese-lagret. Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop.
- Bred lagret på chokladkakan, när den är kall. Ställ tillbaka i kylskåp och låt stå minst 6 timmar.
- Hacka chokladen till ganachen och häll i en skål. Koka upp grädden med honung i. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om tills alla choklad är smält. Klicka i smöret och vispa tills ganachen blir tjock.
- Ta fram kakan ur kylskåpet och häll ganachen över. Jämna ut den och ställ tillbaka i kylskåp en lite stund, tills chokladen har stelnat. Servera!