Jördnöts-cheesecake med chokladganache
Lyxig tårta som mättar bra! (Räcker till många.) Probiotisk cream cheese utan tillsatser, får du genom att hälla hemgjord yoghurt (recept finns på min sida) genom en silduk något dygn.
Portioner
1tårta
Portioner
1tårta
Ingredienser
Chokladbotten
Cream Cheese-lager
Ganache
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
  2. Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
  4. Häll upp i en form och grädda i ugn 8-10 minuter. Låt svalna och ställ sedan i kylskåp.
  5. Vispa grädden till cream cheese-lagret. Blanda i resten av ingredienserna och rör ihop.
  6. Bred lagret på chokladkakan, när den är kall. Ställ tillbaka i kylskåp och låt stå minst 6 timmar.
  7. Hacka chokladen till ganachen och häll i en skål. Koka upp grädden med honung i. Häll den varma blandningen över chokladen och rör om tills alla choklad är smält. Klicka i smöret och vispa tills ganachen blir tjock.
  8. Ta fram kakan ur kylskåpet och häll ganachen över. Jämna ut den och ställ tillbaka i kylskåp en lite stund, tills chokladen har stelnat. Servera!