Portioner |
st
|
Ingredienser
Muffins
- 5 st ägg
- ca 1,5 dl dadlar
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 nypa salt
- 150 g rumsvarmt smör
Smörkräm
- 125 g rumsvarmt smör
- 1 dl rumsvarm grädde
- ca 1 msk honung
- 1 nypa salt
- 2 msk kakao Köp HÄR
- 2 msk kokande vatten
Topping
Ingredienser
Muffins
Smörkräm
Topping
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader. Rada upp muffinsformar på en plåt.
- Mixa dadlar och ägg till en helt slät smet (länge).
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ner.
- Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugn 10-12 minuter. De ska gärna vara lite kladdiga.
- Vispa smöret minst 1 minut.
- Tillsätt grädde i en stråle under omrörning.
- Tillsätt honung och salt.
- Häll upp kakao i en annan skål och häll det kokande vattnet över. Rör om.
- Häll kakaon i smöret och vispa tills allt ändrar färg.
- Spritsa smörkrämen på muffinsen när de svalnat helt. Dekorera med frystorkat strössel.