Chokladmuffins med smörkräm
En riktigt, smooth smörkräm toppar den här muffinsen. Med kakao av god kvalitet, blir det här en riktig lyxbakelse! Eftersom smörkrämen är så lättsam och fluffig, går det bra att vara generös med den på varje bakelse.
Maträtt
Bakverk
,
Efterrätt
Portioner
10
st
Portioner
10
st
Ingredienser
Muffins
5
st
ägg
ca 1,5
dl
dadlar
0,5
dl
kakao
Köp
HÄR
0,5
dl
durramjöl
Köp
HÄR
0,5
tsk
bikarbonat
1
nypa
salt
150
g
rumsvarmt smör
Smörkräm
125
g
rumsvarmt smör
1
dl
rumsvarm grädde
ca 1
msk
honung
1
nypa
salt
2
msk
kakao
Köp
HÄR
2
msk
kokande vatten
Topping
frystorkade hallonbitar
Köp
HÄR
frystorkade mangobitar
Köp
HÄR
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 grader. Rada upp muffinsformar på en plåt.
Mixa dadlar och ägg till en helt slät smet (länge).
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ner.
Häll upp smeten i muffinsformar. Grädda i ugn 10-12 minuter. De ska gärna vara lite kladdiga.
Vispa smöret minst 1 minut.
Tillsätt grädde i en stråle under omrörning.
Tillsätt honung och salt.
Häll upp kakao i en annan skål och häll det kokande vattnet över. Rör om.
Häll kakaon i smöret och vispa tills allt ändrar färg.
Spritsa smörkrämen på muffinsen när de svalnat helt. Dekorera med frystorkat strössel.