Portioner |
kaka
|
Ingredienser
- 5 ägg
- 1-1,5 dl dadlar utan kärnor
- 150 g smält smör går bra att byta mot kokosolja
- 0,5 dl kakao Köp HÄR
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 dl durramjöl Köp HÄR
- 1 rejäl nypa salt
Alternativ
- 1 msk frystorkad jalapeño Köp HÄR
Ingredienser
Alternativ
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader och smörj en springform.
- Mixa ägg och dadlar i mixer, länge. Dadlarna ska helt lösa upp sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa runt lite.
- Häll upp i en form och grädda i ugn 6-8 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den och hur bra ugn du har. Peta på kanten av formen för att avgöra om den är lagom. Den ska dallra lite i mitten.
- Servera med glass eller grädde. Recept på glass hittar du på sidan eller i min glassbok: HÄR