Beef Jerky är torkat kött med olika smaksättning - perfekt, proteinrikt snacks att ha till hands! Här visar jag tre olika sätt att smaksätta på, men det går att variera i oändlighet. Välj kött som är så magert som möjligt. Att minimera mängden vätska är viktigt i torkprocessen. Därför lämpar sig frystorkade kryddor och örter perfekt. Dessutom är smaken mer koncentrerad i frystorkat.
Portioner |
|
Ingredienser
Spicy Jerky
- 400 g nötfärs
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk frystorkad Spicy Mix Köp HÄR
- 0,5 tsk frystorkad svartpeppar Köp HÄR
- 0,5 tsk frystorkat vitlökspulver Köp HÄR
- salt
Honungs-Jerky
- 400 g nötfärs
- 1 st apelsin finrivet skal av
- 1 msk honung
- 1,5 msk frystorkad ingefära Köp HÄR
- 0,5 tsk frystorkad svartpeppar Köp HÄR
- salt
Smokey Jerky
- 300 g nötfärs
- 100 g bacon utan tillsatser, finmald
- 2 msk frystorkad Grill Mix https://innemiljoochhalsa.nu/butik/frystorkad-grill-mix/
- 0,5 tsk frystorkad svartpeppar Köp HÄR
- salt
Ingredienser
Spicy Jerky
Honungs-Jerky
Smokey Jerky
|
|
Instruktioner
- Blanda alla ingredienserna av valfri smaksättning. Mixa eller blanda väl med händerna så att färsen blir finfördelad. Smaka av färsen.
- Ladda en beef jerky-pistol och spritsa ut längder på ett bakplåtspapper på en plåt. Eller lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut ett tunt lager som du sedan skär i längder.
- Sätt in i ugnen (eller torkugn) på 70 grader.
- Torktid kan variera beroende på innehåll, ca 6-7 timmar. Vänd Beef Jerkyn efter ca halva tiden. Lägg gärna över dem på ett galler i stället. Blir det mycket vätska, så häll av den efterhand.
- Förvara i tätslutande burkar.