Beef Jerky
Beef Jerky är torkat kött med olika smaksättning – perfekt, proteinrikt snacks att ha till hands! Här visar jag tre olika sätt att smaksätta på, men det går att variera i oändlighet. Välj kött som är så magert som möjligt. Att minimera mängden vätska är viktigt i torkprocessen. Därför lämpar sig frystorkade kryddor och örter perfekt. Dessutom är smaken mer koncentrerad i frystorkat.
Ingredienser
Honungs-Jerky
Smokey Jerky
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienserna av valfri smaksättning. Mixa eller blanda väl med händerna så att färsen blir finfördelad. Smaka av färsen.
  2. Ladda en beef jerky-pistol och spritsa ut längder på ett bakplåtspapper på en plåt. Eller lägg smeten mellan två bakplåtspapper och kavla ut ett tunt lager som du sedan skär i längder.
  3. Sätt in i ugnen (eller torkugn) på 70 grader.
  4. Torktid kan variera beroende på innehåll, ca 6-7 timmar. Vänd Beef Jerkyn efter ca halva tiden. Lägg gärna över dem på ett galler i stället. Blir det mycket vätska, så häll av den efterhand.
  5. Förvara i tätslutande burkar.