Portioner |
bitar
|
Ingredienser
Passionfrukt- och mangomousse
- 250 g mango ca 1,5 st
- 1 dl passionfruktsjuice
- 1,5 dl vatten
- 1-2 msk honung
- 3 tsk gräsbetes-gelatin Köp HÄR
- 4 dl grädde eller hemsyrad grädde
Passionfruktsgelé
- 2 dl passionfruktsjuice
- 1 msk gräsbetes-gelatin Köp HÄR
- 0,5 dl vatten
- 1 msk honung
Ingredienser
Passionfrukt- och mangomousse
Passionfruktsgelé
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Smörj en springform.
- Mixa dadlar och ägg till smeten är helt jämn.
- Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och mixa ihop snabbt.
- Häll upp i formen och grädda 6-8 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
- Mixa mangon till en slät puré.
- Tillsätt passionfruktsjuice, vatten och honung och mixa ihop.
- Ta lite av blandningen och värm försiktigt med gelatinet, tills det smälter.
- Vispa grädden. Vänd ner den i mango- och passionfruktsblandningen.
- Häll moussen över botten i formen och ställ kallt några timmar.
- Blanda ingredienserna till gelén i en kastrull och värm försiktigt tills gelatinet löst upp sig. Låt svalna.
- Häll gelén över moussen i formen och ställ kallt ytterligare någon timma.
- Garnera med valfria tillbehör. Vill du söta och smaksätta chokladen lite, kan du hälla i lite honung, vaniljpulver och en nypa salt när du smälter den. Servera!