Passionfrukttårta med kladdkakebotten
Sötsyrlig tårta med kladdig botten! Passar lika bra som påsktårta som tårta till vilken högtid eller efterrätt som helst. Garnera med valfria tillbehör. För att få ut rätt mängd passionfruktsjuice är ca 500 g fryst passionsfrukt lagom.
Portioner
12bitar
Portioner
12bitar
Ingredienser
Kladdkaka
Passionfrukt- och mangomousse
Passionfruktsgelé
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smörj en springform.
  3. Mixa dadlar och ägg till smeten är helt jämn.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och mixa ihop snabbt.
  5. Häll upp i formen och grädda 6-8 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
  6. Mixa mangon till en slät puré.
  7. Tillsätt passionfruktsjuice, vatten och honung och mixa ihop.
  8. Ta lite av blandningen och värm försiktigt med gelatinet, tills det smälter.
  9. Vispa grädden. Vänd ner den i mango- och passionfruktsblandningen.
  10. Häll moussen över botten i formen och ställ kallt några timmar.
  11. Blanda ingredienserna till gelén i en kastrull och värm försiktigt tills gelatinet löst upp sig. Låt svalna.
  12. Häll gelén över moussen i formen och ställ kallt ytterligare någon timma.
  13. Garnera med valfria tillbehör. Vill du söta och smaksätta chokladen lite, kan du hälla i lite honung, vaniljpulver och en nypa salt när du smälter den. Servera!