Portioner |
plåtar
|
Ingredienser
- 300 g durramjöl Köp HÄR
- 4 dl vatten
- 1 st äpple, grovt rivet
- 2 msk vassle från hemgjord kefir eller yoghurt Recept finns på sidan.
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk bikarbonat
- 1,5 dl chiafrön
- 0,5 dl smör kokosolja eller ghee går bra
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Häll upp mjölet i en glasburk.
- Koka upp vattnet och skålla mjölet med det. Rör om och låt svalna.
- Tillsätt äpple och vassle och sätt på lock.
- Låt stå i rumstemperatur tills det har bubblat sig och blivit små hål i hela smeten. Det kan ta 2-4 dagar ungefär.
- Häll upp i en skål och tillsätt resten av ingredienserna.
- Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på och kavla ut över hela plåten. Låt stå i en timma.
- Dra ett drag med en kruskavel. Kaveln kan behöva fuktas så smeten inte fastnar. Skär rutor.
- Grädda i ugnen på 150 grader i ca 1,5 timme. Bryt isär och vänd knäckebröden. Låt dem ligga kvar på eftervärme så att det torkar helt och blir krispiga.