Portioner |
små limpor
|
Ingredienser
- 100 g dadlar urkärnade
- 1 dl vatten
- 25 g jäst
- 50 g smör
- 33 cl glutenfri öl exempelvis "Daura"
- 3 st äggvitor
- 2 tsk malen nejliga
- 1 tsk frystorkat physalispulver Köp HÄR
- 2 tsk frystorkad ingefära Köp HÄR
- 3 msk pulveriserat psyllium Köp HÄR
- 300 g durramjöl Köp HÄR
- 0,5 msk salt
- 1 dl russin
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Lägg dadlar och vatten i en kastrull och koka upp. Mixa till en slät smet.
- Smula jäst i en bunke.
- Värm smör, öl och äggvita till fingervarmt.
- Tillsätt degvätska och fiberhusk till jästen. Rör om.
- Tillsätt resten av ingredienserna och knåda eller vispa till en deg. Täck över och låt jäsa minst en timma.
- Baka ut till två små limpor, täck över och jäs ytterligare en timma.
- Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med grädde eller vatten med lite honung i. Grädda ca 30 min. Låt svalna under bakduk på galler.