Vörtbröd
Juligt vörtbröd utan gluten!
Portioner
2
små limpor
Portioner
2
små limpor
Ingredienser
100
g
dadlar
urkärnade
1
dl
vatten
25
g
jäst
50
g
smör
33
cl
glutenfri öl
exempelvis ”Daura”
3
st
äggvitor
2
tsk
malen nejliga
1
tsk
frystorkat physalispulver
Köp
HÄR
2
tsk
frystorkad ingefära
Köp
HÄR
3
msk
pulveriserat psyllium
Köp
HÄR
300
g
durramjöl
Köp
HÄR
0,5
msk
salt
1
dl
russin
Instruktioner
Lägg dadlar och vatten i en kastrull och koka upp. Mixa till en slät smet.
Smula jäst i en bunke.
Värm smör, öl och äggvita till fingervarmt.
Tillsätt degvätska och fiberhusk till jästen. Rör om.
Tillsätt resten av ingredienserna och knåda eller vispa till en deg. Täck över och låt jäsa minst en timma.
Baka ut till två små limpor, täck över och jäs ytterligare en timma.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bröden med grädde eller vatten med lite honung i. Grädda ca 30 min. Låt svalna under bakduk på galler.