Portioner |
st
|
Ingredienser
- 25 g jäst
- 3 dl vatten ljummet
- 3 msk pulveriserat psyllium Köp HÄR
- 75 g smör rumstempererat
- 150 g riven mandelmassa Recept HÄR
- 2 dl hemsyrad grädde Recept HÄR
- 3 st äggvitor
- 1-2 msk honung kan uteslutas
- 2 msk kardemumma
- 2 tsk salt
- 400 g durra Köp HÄR
- äggula
- russin
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
- Tillsätt vatten och fiberhusk, rör om tills jästen har löst sig.
- Tillsätt resten av ingredienserna och vispa.
- Låt jäsa övertäckt, 1 timma.
- Ta upp på bakbord och knåda.
- Dela i 24 delar. Rulla och forma till lussebullar. Lägg på plåt och låt jäsa 1 timma, övertäckt.
- Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispad äggula och sätt russin i. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.