Lussebullar
Saftiga lussebullar på durramjöl med mandelmassa och syrad grädde i! Om du inte syrar själv, kan du välja kesella. Gillar du inte kardemumma i lussebullar, kan du byta ut mot saffran.
Portioner
24st
Portioner
24st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Tillsätt vatten och fiberhusk, rör om tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa.
  4. Låt jäsa övertäckt, 1 timma.
  5. Ta upp på bakbord och knåda.
  6. Dela i 24 delar. Rulla och forma till lussebullar. Lägg på plåt och låt jäsa 1 timma, övertäckt.
  7. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispad äggula och sätt russin i. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.