Lussebullar
Saftiga lussebullar på durramjöl med mandelmassa och syrad grädde i! Om du inte syrar själv, kan du välja kesella. Gillar du inte kardemumma i lussebullar, kan du byta ut mot saffran.
Maträtt
Bakverk
Portioner
24
st
Portioner
24
st
Ingredienser
25
g
jäst
3
dl
vatten
ljummet
3
msk
pulveriserat psyllium
Köp
HÄR
75
g
smör
rumstempererat
150
g
riven mandelmassa
Recept
HÄR
2
dl
hemsyrad grädde
Recept
HÄR
3
st
äggvitor
1-2
msk
honung
kan uteslutas
2
msk
kardemumma
2
tsk
salt
400
g
durra
Köp
HÄR
äggula
russin
Instruktioner
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt vatten och fiberhusk, rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa.
Låt jäsa övertäckt, 1 timma.
Ta upp på bakbord och knåda.
Dela i 24 delar. Rulla och forma till lussebullar. Lägg på plåt och låt jäsa 1 timma, övertäckt.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispad äggula och sätt russin i. Grädda i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.