Instruktioner
- Smula jästen i en bunke och häll över salt.
- Smält smör och värm vatten till fingertempererat.
- Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
- Tillsätt fiberhusken och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
- Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
- Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
- Täck och låt jäsa. Ju längre du jäser, desto godare blir det färdiga brödet. Minst 1-2 timmar, men gärna längre.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ur all luft. Forma två limpor och lägg på plåt. Låt jäsa minst en timma till.
- Sätt ugnen på högsta temperatur. Strö durramjöl över bröden och skåra dem. Sänk sedan temperaturen till 220 grader. Sätt in plåten långt ner och grädda i ca 45-50 minuter.
- Låt svala på galler.