Rustika limpor
Lyxigt, rustikt bröd utan gluten! De här limporna får en frasigt seg yta och ett mjukt fluffigt innehåll. Limporna blir rejäla och räcker länge. Går de mot all förmodan inte åt direkt så skiva upp limporna och frys in.
Portioner
2st
Portioner
2st
Ingredienser
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke och häll över salt.
  2. Smält smör och värm vatten till fingertempererat.
  3. Häll det smälta smöret, äggvitorna och det mesta av vattnet över jästen och rör om.
  4. Tillsätt fiberhusken och rör om direkt så att det inte bildas klumpar.
  5. Tillsätt mjölet och vispa med en elvisp om du inte har en hushållsassistent.
  6. Tillsätt mer vatten om det behövs. Degen är färdig när den är helt slät och ganska kladdig. Degen ska fastna på fingrarna om man tar på den.
  7. Täck och låt jäsa. Ju längre du jäser, desto godare blir det färdiga brödet. Minst 1-2 timmar, men gärna längre.
  8. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ur all luft. Forma två limpor och lägg på plåt. Låt jäsa minst en timma till.
  9. Sätt ugnen på högsta temperatur. Strö durramjöl över bröden och skåra dem. Sänk sedan temperaturen till 220 grader. Sätt in plåten långt ner och grädda i ca 45-50 minuter.
  10. Låt svala på galler.