Portioner |
kakor
|
Ingredienser
Brownie
- 2 st ägg
- 1 dl dadlar
- 75 g smör
- 1,5 dl finhackad 100% choklad, sockerfri Köp HÄR
- 2 msk kakao Köp HÄR
- 0,5 msk pulveriserat psyllium Köp HÄR
- 1 krm salt
Pecan Pie-topping
- 125 g smör
- 0,5 dl honung
- 5 dl pecannötter, hackade
- 0,5 tsk vaniljpulver
Ingredienser
Brownie
Pecan Pie-topping
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa ägg och dadlar länge.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt den smälta.
- Häll smörblandningen och resten av ingredienserna i mixern och blanda ihop.
- Häll upp i en form och grädda i 10-12 minuter.
- Låt kakan svalna.
- Lägg smör och honung i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt småputtra i ca 5 minuter eller tills smeten får lite färg. Ta bort från värmen.
- Häll i pecannötter och vaniljpulver.
- Häll smeten över browniebottnen. Låt svalna helt.
- Skär i nio rutor och servera!