Pecan- och karamellkaka

Skriv ut recept
Pecan- och karamellkaka
Lyxig kaka som passar perfekt att ha redo i frysen och bara ta fram när gofika-behovet uppstår! Det går bra att skära kakan i 12 bitar om du vill ha en större bit, eller mindre för små munsbitar.
Maträtt Bakverk, Efterrätt, Kakor
Portioner
st
Ingredienser
Botten
Karamellager
Choklad
Garnering
Maträtt Bakverk, Efterrätt, Kakor
Portioner
st
Ingredienser
Botten
Karamellager
Choklad
Garnering
Instruktioner
  1. Mixa mandlarna till grovt mjöl.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till botten och mixa till en smulig pajdeg.
  3. Tryck ut smeten i en form, ca 18*18 cm, med bakplåtspapper i.
  4. Mixa alla ingredienser utom nötter till karamellagret. Den skall vara helt slät. Rör sist i nötterna.
  5. Bred smeten över botten och ställ den sedan i frysen.
  6. Smält ingredienserna till chokladen på låg värme.
  7. Häll chokladen över kakan. Placera ut nötterna så att det blir en på varje bit, alternativt strö hackade nötter över hela.
  8. Ställ in i frysen. Skär i 16 bitar när den stelnat.