Pecan- och karamellkaka
Lyxig kaka som passar perfekt att ha redo i frysen och bara ta fram när gofika-behovet uppstår! Det går bra att skära kakan i 12 bitar om du vill ha en större bit, eller mindre för små munsbitar.
Maträtt
Bakverk
,
Efterrätt
,
Kakor
Portioner
16
st
Portioner
16
st
Ingredienser
Botten
1,5
dl
mandlar
1,5
dl
dadlar
1
msk
kokosolja
3
msk
kakao
Köp
HÄR
0,5
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
Karamellager
4
dl
dadlar
1,5
dl
kokosolja
0,5
dl
vatten
1
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
0,5
dl
pecannötter
grovt hackade
Choklad
0,5
dl
kokosolja
0,5
dl
kakao
Köp
HÄR
1
nypa
salt
Garnering
1
dl
pecannötter
Instruktioner
Mixa mandlarna till grovt mjöl.
Tillsätt resten av ingredienserna till botten och mixa till en smulig pajdeg.
Tryck ut smeten i en form, ca 18*18 cm, med bakplåtspapper i.
Mixa alla ingredienser utom nötter till karamellagret. Den skall vara helt slät. Rör sist i nötterna.
Bred smeten över botten och ställ den sedan i frysen.
Smält ingredienserna till chokladen på låg värme.
Häll chokladen över kakan. Placera ut nötterna så att det blir en på varje bit, alternativt strö hackade nötter över hela.
Ställ in i frysen. Skär i 16 bitar när den stelnat.